<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, februari 07, 2008

Diklipharder


Een vergeten vis, die haar naam aan Harderwijk gaf: de diklipharder. Een typische Waddenvis en nog niet op de rode lijst. Waarom zijn we hem eigenlijk vergeten? Bij opgravingen komen schubben en graten regelmatig tevoorschijn. Het is een planteneter die over de bodem van de Waddenzee algen graast, las ik in het foldertje van Waddengoud. Dat pakte ik mee tijdens de European Fine Food Fair vorige maand, maar de vis zelf heb ik er niet kunnen proeven. Vers en gerookt schijn je ze te kunnen krijgen, maar dan zal ik toch eerst op jacht moeten.
Ze worden nog op ouderwetse wijze uit de zee geoogst met staand want en ringzegen. Daarmee schijn je de natuur minder te beschadigen. Allemaal goed. Maar waar kan ik bij ons in de buurt een harder opvissen?
www.goedevissers.nl of www.waddengoud.nl Daar zullen ze het wel kunnen vertellen. Ik houd u op de hoogte.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage