<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, april 21, 2008

Vluggertje


Het is een week geweest met veel op pad, rare tijdstippen thuis, o ja, ook nog maar wat eten, geen tijd voor boodschappen doen, wat hebben we nog, restjes eten.
In de koelkast vond ik een vergeten bakje kastanjechampignons, drie lenteuitjes, geitenkaas. Verder had ik nog drie eieren, dat hadden er wel vier mogen zijn. En uit de supermarkt bij Xotus in Delft nam ik Patakpotjes mee, ook Madras.
Gemeenlijk hebben champignons weinig smaak, vandaar dat ik al naar de kastanjevariant uitwijk. Vergeet je ze een week, dan worden ze volwassen en gaan naar echte paddestoelen geuren. Ik nam de helft van het doosje en sneed er plakjes van. Ik sneed de bosuitjes in ringetjes en klutste de eieren met een scheutje water en een eetlepel madras schuimig. Eerst bakte ik de champignonplakjes een beetje aan in een theelepel olijfolie. Vervolgens kiepte ik daar het eimengsel overheen, vuur laag, deksel op de pan. Halverwege legde ik een paar plakjes geitenkaas er op. Deksel terug. Lekker, maar inderdaad voor twee personen had er dus nog wel een eitje bij gekund.

Labels:

2 reacties:

Blogger Yvon zei...

Hier ook meestal kastanjechampignons, alleen dit weekend gesmokkeld met hagelwitte die nog redelijk op te peppen zijn met It. kruiden, scheut wijn etc. Eén ei tekort... ipv het spreekwoordelijke kopje suiker klop ik nogal eens bij de buren aan, voor dat ene ei.

21 april 2008 om 16:57  
Blogger Lizet Kruyff zei...

tja, bij de buren aankloppen kun je hier in de bible belt maar beter niet op zondag doen....

22 april 2008 om 08:04  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage