<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 05, 2008

Aardbeien plukken


Toen ik woensdag terug naar huis reed, dacht ik dat het misschien een goed idee was om even te kijken of er al kersen waren. Fotograaf George Burggraaff uit Buurmalsen, tegenover de boomgaard, zei dat de kersen wel aan het kleuren zijn, maar dat ik een weekje geduld moet hebben. En anders even de website bezoeken van de Betuwse kers. Zijn foto-expositie is wel al helemaal gereed.
Dan maar even op aardbeien uit, via Tricht terug langs de boerderijwinkel De Hoenderik. Daar bleken net de eerste Korona-aardbeien rijp, en ik kon ze maar het beste zelf even gaan plukken. Wat een wonderschoon moment. Kinderen vierden in de theetuin een verjaarsfeestje met ouderwetse stoelendans en eigentijdse muziek van de MP3, de zon scheen, en er vlogen paartjes puttertjes en ringmussen rond.
Kom naar de Betuwe, zou ik zeggen, en geniet mee. Het blijft een van de mooiste plekjes van ons land. Weldadig.
http://www.debetuwsekers.nl
http://www.dehoenderik-tricht.nl/
http://www.georgefoto.nl/

Labels:

2 reacties:

Blogger Yvon zei...

De Betuwse kersen zijn ongetwijfel veel lekkerder, maar ik kon ze niet laten staan bij AH. Lekker, maar ik ben er dan ook verzot op. Aardbeien minder.

8 juni 2008 om 15:27  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ik geef een seintje wanneer ze hier van de bomen gaan komen, dat wil je echt een keer proeven. Zooooo lekker.

8 juni 2008 om 15:51  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage