<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, juni 11, 2008

Bijbels MeelDe volgende pagina waar Trommius openvalt is 466/467, waar ik Meel, Meelbloem en Meelspijs tegenkom. Nog veel meer natuurlijk wat niets met eten te maken heeft.
Maar meel is wel leuk. In Richteren gaat het om ongezuurde koeken, in Samuel 28:24 nam zij meel en kneedde het ook weer tot ongezuurde koeken. Voor de rest zijn het vooral hoeveelheden. Meelbloem wordt in Numeri gemengd met olie, of met honing en olie. en Meelspijs komt voor bij 1 Kronieken 12:40. Heeft te maken met het kronen van David tot koning.
Zij(de complete legertroepen)bleven daar bij David drie dagen, etende en drinkende, want hun broeders hadden alles voor hen bereid: ook de omwonenden, zelfs tot Issakar, Zebulon en Naftali toe, brachten spijs aan op ezels, kamelen, muildieren en runderen: meelspijs, vijgenkoeken en rozijnenkoeken, wijn en olie, runderen en kleinvee in grote hoeveelheid, want er was vreugde in Israel.

Tja, kijk, meelspijs wordt even niet toegelicht. En met Hebreeuws kan ik niet uit de voeten. Het kan dus van alles zijn: soort pap, puls, bulgur. misschien waren het wel voorlopers van knoedels of pasta. Koeken en vlees dus, over groenten wordt niet gerept. Dat was misschien wel geen echt manneneten voor dappere soldaten en krijgsheren. Stoere mannen aten geen sla?
Zo, dat was wel even genoeg Trommius voorlopig, voor ik me echt in het Bijbelse koken ga storten, en daar heb ik even geen tijd voor.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage