<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 12, 2008

Kersenbowl


In mei, vertelt het Badischer Kochbuch , kunnen we bowl van kersen gaan maken. Deze week komen de eerste kersen uit de boomgaarden hier in de buurt, en als het weer een beetje wil opknappen is dit wel iets voor een luie zondagmiddag.
Schwarzwalder Kirschbowle
Nodig: 750 gram ontpitte rijpe kersen, 1/8 l. Kirsch, 2 eetlepels suiker, 1 pakje vanillesuiker (of een vanillestokje, gehalveerd, merg met de suiker in de Kirsch opgelost), 1 liter lichte wijn uit de omgeving van Baden (dat wordt hier lastig), 3/4liter kersensap en 1 fles gekoelde droge sekt.
Doe kersen, Kirsch, suiker, vanillesuiker in een kom en laat het geheel gekoeld een uur of twee marineren. Giet er dan de rode wijn en het kersensap op. Vlak voor het opdienen doe je er de sekt bij.
Versier de glazen met een kersentweeling en een takje citroenmelisse.
Dit zou voldoende zijn voor vier tot zes personen. Maar als ik het vocht alleen al bij elkaar optel: 1 liter wijn, 3/4 liter sap, 0,7 l. is ruim twee en een halve liter en dan de vulling nog, dan is het wat mij betreft meer iets voor 6 stevige drinkers of 8 tot 10 gewone genieters.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage