<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, juni 08, 2008

Kreeft


Tischfreuden, 8 juni:
In Berlijn komen kreeften tegenwoordig op tafel met roze servetten. Wie luistert naar het geklaag van huisvrouwen, hoe moeilijk het is om witte servetten van de roze kreeftenvlekken te ontdoen, zal die roze servetten weten te waarderen.

Aldus Gustav Blumroeder. Deze arts uit Neurenberg schreef in 1838 onder het pseudoniem Antonius Anthus een boek Vorlesungen uebder die Esskunst.
Blumroeder hield van lekker eten, natuurlijke producten en was misschien wel een voorloper van Slow Food
Kijk maar eens naar deze uitspraak van hem:
Er zijn niet weinig ongelukkigen onder de mensen, die helemaal geen idee hebben, dat je je op de maaltijd kunt verheugen. Die zich er haastig doorheen worstelen en dit met zoweinig interesse, dat ze in de avond al niet meer weten wat ze tussendemiddag gegeten hebben. Het soort mensen waarvoor het eten, in plaats van ee vrolijk en mooi genot een onaangename en lastige klus schijnt te zijn, die ze op de een of andere manier moet zien te klaren. Met deze mensen kun je niet anders dan het diepste medelijden voelen.

Volgende week zaterdag is er in Amsterdam op het terrein van de Westergasfabriek weer een Slow Food markt. Grote boodschappentas meenemen!
www.hollandfoodfestival.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage