<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, juni 01, 2008

Ossobuco


Gisteren op de rommelmarkt natuurlijk in de bak met kookboeken geneusd. Ach, nostalgie, ooit kocht ik een bijlage van Margriet, 12 maanden lekker eten. Ik woonde nog in Leiden op de Jan van Goyenkade en we kookten daar meestal gemeenschappelijk. Dit was het blad waarmee we verder gingen experimenteren in de keuken. Cassoulet, pasta met tonijn en tomaat, zelf pate maken, szegediner goelash en veel meer. De recepten van Wina Born worden afgewisseld met striprecepten van misdaadauteur Len Deighton en juist die vond ik erg leuk. Zoals het recept voor Ossobuco. Koken was niet moeilijk maar leuk. Ik denk dat in de jaren zeventig half studerend Leiden uit dit blad kookte. Ooit is het met de oude kranten en tijdschriften bij het oud papier beland. Nu heb ik het weer.


http://en.wikipedia.org/wiki/Len_Deighton

Labels:

4 reacties:

Blogger Yvon zei...

Als student vond ik (en mijn huisgenoten) koken volkomen oninteressant. (Diezelfde huisgenoten nog steeds, maar vonden als oplossing een kokende man ;-) Tja, het kan verkeren. Wat was ik blij met alle stokoude boeken van Wina Born.

2 juni 2008 om 13:03  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Lachen wel, ja, in onze tijd was het eten op de mensa zo smerig en ons budget zeer beperkt, dus we moesten er zelf wel wat leuks van maken. Dat is dus goed gelukt. Alleen kan ik me wel herinneren dat we een keer ons hele budget aan het maken van mangochutney hadden besteed en alleen nog brood en een stuk kaas hadden. Na een week waren we brood met kaas en chutney wel beu!

2 juni 2008 om 15:20  
Blogger Yvon zei...

Haha, is het weer goed gekomen met de chutney?
Ondanks dat beperkte budget herinner ik me veel eetcafé's, de spotgoedkope Turkse pizza's en roti. Allemaal dingen die ik nog niet kende.

2 juni 2008 om 16:40  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Dat soort spotgoedkope eetcafeetjes waren er toen nog niet in Leiden, of ze waren net zo fantasieloos (veel is lekker) als de mensa. Dat konden wij wel beter. En chutney heb ik voor het leven genoeg gegeten en gemaakt. De penetrantie zoetevruchteninazijn metspecerijengeur
staat mij nog scherp voor de geest!

2 juni 2008 om 20:09  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage