<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, augustus 25, 2008

Nog meer luxeOf ik voor degenen die niet in de buurt van de tentoonstelling Luxe en Decadentie zijn niet nog een leuk plaatje had. Ja natuurlijk, een dvd vol met prachtige plaatjes. Deze dan nog, een wandschildering van een maaltijd buiten. Onder een tentdoek in een tuin vermaken zich twee amoureuze stelletjes op de kussens van hun aanligbedden. Links staan nog twee vrouwen. Het is een wandschildering uit Pompeii, gedateerd tussen AD 45 en het slotjaar van de stad 79.

Hier nog een prettig luxueus receptje, met het oog op het komende jachtseizoen.

Wildzwijnbiefstukjes met rozijnensaus

Nodig voor vier personen: 4 wildzwijnbiefstukjes, olijfolie, voor de saus: halve theelepel komijn, dito selderijzaad, hele theelepel oregano, dito lavas, takje wijnruit, 1 eetlepel wijnazijn, 1 theelepel honing, 1 theelpel vers gemalen zwarte peper, 1 handje rozijnen, 3 dl witte wijn, scheutje Thaise vissaus.

Bereiding: Meng de spulletjes voor de saus goed dooreen en kook het geheel op, laat een minuut of tien inkoken. Bak de biefstukjes snel om en om in de olijfolie bruin van buiten, roze vanbinnen en houd ze warm in de oven. Giet de saus bij de jus in de pan. Breng aan de kook en laat het geheel nog even een paar minuten pruttelen. Giet de saus over de biefstukjes en dien warm op.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage