<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, augustus 19, 2008

WeekmenuOnlangs tikte ik weer eens een stapeltje oude kookboeken op de kop. Er zit een knipsel uit de Margriet bij met een weekmenu. Het is vandaag dinsdag en we moeten gepaneerde varkenslapjes, koolraap, aardappelen en toe chocoladepudding met vanillesaus eten. Een dergelijk menu zouden we nu niet meer voorgetoverd krijgen door dit nog steeds populaire damesblad. Waar zijn de bladgroente? Die zijn er op de maandag ook al niet bij, want dan is er bruine bonensoep. Alleen op woensdag (lof), donderdag (groene kool) en vrijdag (sla bij de gebakken schol) is er sprake van bladgroente. Op zondag zijn het worteltjes en doppers. Vijf dagen worden er aardappelen opgedist. Zes keer vlees en op vis op vrijdag. Tenzij je de bonensoep vegetarisch maakt. Alleen op zondag bestaat het avondeten uit drie gangen, verder een voorafje of een toetje. Het enige buitenlandse zois de zaterdagse nasi goreng.

Jaren zestig? Op de achterkant een reclame voor Kanis en Gunnink koffie, per pak 1 gulden en 56 cent. En het nieuwe, geheel herziene Margriet kookboek is verschenen; het kost voor de abonnees slechts vier gulden vijftig. Nu is ook Margriet on line te lezen, de recepten zijn totaal anders, een komkommershake, of iets mediteraans. Ga maar kijken: www.margriet.nl

Labels:

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Nu je het toch over de jaren zestig hebt: bestaat er nog opekta?
Heb vandaag vlierbessen geplukt en daar moet jam van komen...:-)
Ook een potje?

19 augustus 2008 om 12:13  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ja dat is er allemaal nog, maar ik vind geleersuiker ook wel makkelijk, zit de appelpectine in de suiker. Hier in het dorp gewoon bij de super te koop. En ja, graag een potje :-).

19 augustus 2008 om 13:33  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage