<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, oktober 17, 2008

SnowfoodVandaag is de presentatie van het eerste wintersportkookboek ter wereld: Snow Food. De auteurs Vanja van der Leeden en Monique Pawirosemito schreven het, omdat ze merkten dat lekker eten er in de sneeuw maar al te vaak bij inschiet. In de wintersportgebieden combineren de meeste vakantiegangers het eten buiten de deur met zelf koken in het appartement. Daarom besloten de snowboardsters en kookfanaten tot het maken van aparte kookboek. Ook in minimaal ingerichte keukens kun je tijdens de wintersportvakantie heel goed creatieve maaltijden op tafel brengen.
De recepten zijn - net als skipistes - naar moeilijkheidsgraad ingedeeld. Blauw (makkelijk en snel, voor als je bijvoorbeeld net iets te lang aan de apres-ski hebt gezeten), rood (iets meer bereidingstijd, ideaal als je bijvoorbeeld geblesseerd aan het chalet gebonden bent), zwart (culinair verantwoord en met gebruik van exclusieve lokale ingredienten.

Er komt ook een aanvullende website www.snowfood.nl waarop de auteurs extra recepten, adresjes en tips geven, waar de lezer kan communiceren met de auteurs, en waar bijzondere acties vermeld kunnen worden.

Voor de presentatie is kookboekhandel De Sperwer in Amsterdam omgebouwd tot een skihut, waar de bezoekers Surinaamse snert kunnen verwachten. Eigenlijk is het daar vandaag nog niet koud en winters genoeg voor. Maar toch.....

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage