Romeinse smaakjes
Woensdagavond 16 december mag ik optreden bij Studium Generale in Groningen. Iets vertellen over de Smaak van de Romeinse keuken. Boeiend, want fusion avant le lettre. Romeinen haalden immers uit alle delen van de wereld hun smaakmakers en voedingsmiddelen en combineerden die op aparte wijze. Honing met peper en vissaus, om maar wat te noemen. En ik vind het geweldig om daar over te mogen vertellen en mensen wat te laten proeven. Soms zijn de recepten zo simpel en lekker, zoals dit:
Snijbiet en bietjes met mosterd
Aliter betas elixas: ex sinapi, oleo modico,et aceto bene inferuntur, Ap. III/11-2
Gekookte bieten: opgediend met mosterd, wat olie en azijn smaken goed.
Nodig:
Per persoon 1 bietje en wat snijbiet
Olijfolie
Mosterd
Azijn
Kook voldoende bietjes voor het aantal aanwezigen en kook ook wat fijngehakte snijbiet. Schil de bieten en snijd ze in plakjes. Maak een vinaigrette van olijfolie, mosterd en azijn. Schik de plakjes biet en snijbiet op een schotel en doe er de vinaigrette over.
Deze schotel kan lauwwarm of koud gegeten worden.
Labels: Romeinen Bietjes
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage