<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, januari 07, 2009

Gamba - 4We blijven nog even bij de gamba. En nee, ik heb geen idee of de eetbare gamba ook op been slaat. De etymologie ontgaat me even. Maar ik herinnerde me dit recept opeens, ik denk dat het uit de BBC Good Food guide kwam. Gepelde gambas in Serranoham met een tomatensalsa erbij. Echt ontzettend lekker, hoe kun je een dergelijk recept nu gewoon vergeten zijn? Prachtig voorafje.

Gambarolletjes met Serranoham en salsa

nodig: 16 reuzegambas zonder jasje 16 dunne plakjes Serranoham, olijfolie. Voor de salsa: 2 tomaten zonder schilletje en zaadjes, 1 kleine rode ui fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie, 1 eetlepel kappertjes uit het zout, afgespoeld, afgedept en gehakt, 1 eetlepel citroenrasp, 4 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel sherryazijn.
bereiding: verhit de oven voor op 160 graden Celsius. Vervolgens maak je het sausje door het vlees van de tomaat fijn te snijden en in een kommetje te doen. Roer er de ui, kappertjes, peterselie en citroenrasp door en meng goed. Roer er dan de azijn en olijfolie door en zet het geheel afgedekt weg tot gebruik.
De gambas zonder jasje en kop maar met de staart in tact snijd je in op de rug om de donkere ader te verwijderen. Afspoelen en droogdeppen. Dan wikkel je ze stuk voor stuk in een plakje Serranoham en giet er een paar druppels olijfolie over. Leg ze in een platte ovenschotel en laat ze in tien minuten gaar en knapperig worden.
Breng ze dan over op een schaal met het kommetje salsa en dien direct op.
Met een stapel servetten, want dit gepeuter doe je natuurlijk met je tien geboden.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage