<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, februari 06, 2009

Feestjes en een feestlijk hapjeDe nieuwjaarsrecepties zijn nog niet voorbij of de ene na de andere uitnodiging voor feestjes rollen binnen. Eigenlijk begon dat al na de zomer, met allerlei zoveeljarige bestaans van verenigingen en clubs, maar ook het nieuwe jaar lijkt van feestjes aan elkaar te hangen. Komen we aan gewone bezoekjes en gewoon eten haast niet meer toe. De vraag is natuurlijk of wij wel eens gewoon eten en wat dat dan is, of zou moeten zijn. In dit geval moet het dan ook nog relatief snel te bereiden zijn. Iets uit de diepvries is dan wel gemakkelijk. Wanneer we pas laat thuis zijn vallen we meestal terug op oude bekenden. Zoals grote garnalen van de barbecue met rode paprika salsa.
De Garnalen. Nodig heb je 12 of meer grote garnalen, ongepeld, 2 eetlepels olijfolie, geraspte schil van 1 citroen, 2 teentjes knoflook uit de knijper, paar blaadjes verse basilicum, in reepjes gescheurd. Geweekte bamboe spiesjes.
Saus: 1 grote rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel rietsuiker
1 rode chilipeper, van de zaadlijst ontdaan en fijngehakt, 1 rode ui, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakt (platte) peterselieblad.
Bereiding: Begin met de paprika voor de salsa te grillen. Terwijl die langzaam gaat blakeren, maak je een marinade van de olie, citroenrasp, knoflook en basilicum. Leg de garnalen in een ondiepe schotel en giet daar de marinade overheen. Goed omscheppen. Laat ze een kwartiertje marineren. Intussen is de paprika gegrilld, je doet hem in een plastic zakje en laat hem afkoelen. Dan verwijder je de schil en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een kom er roer er de rest van de ingrediƫnten door. Klaar is kees.
Rijg nu steeds drie garnalen aan een spiesje en barbecue die een paar minuten aan iedere kant tot ze gaar zijn (roze/rood). Snel met de salsa opdissen en opeten. Beetje stokbrood erbij en een salade. De garnalen kun je natuurlijk ook grillen op de grillplaat, in de grillpan of onder de grill.

Dit is een beetje een uitgekleed recept uit mijn boek Lekker Glutenvrij.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage