Pauze
Even pauze op het blog, we hebben het ontzettend druk, dus tot eind februari gaat het blog even op non-actief. Daarna zal ik weer trouw de draad oppakken. Geniet intussen van de laatste wintergroenten en de eerste voorjaarskleuren.
Vandaag maakte ik knolselderijsoep volgens het recept van Oma Fabricius-van Haeften. In een vleesvariant en een vegetarische versie. De eerste erg 18e eeuws, de laatste paste het best bij de smaak van nu, was de conclusie van het lunchgezelschap op kasteel Heukelum.
Hier even de aangepaste versie:
Maak een goede groentebouillon, zeef die en zorg dat je ongeveer een liter bouillon hebt. Ik doe er graag een takje wijnruit bij voor de smaak. Snijd een schone selderijknol in plakken en vervolgens in repen. Kook die gaar in de bouillon, vis ze er uit en verwijder zonodig de schil.
Pureer en passeer de knolselderij en doe het resultaat terug in de soep. Breng aan de kook en maak af op smaak met peper en zout. Eigenlijk weinig van nodig. Knip er wat vers selderijblad over bij het opdienen.
Labels: Knolselderijsoep
1 reacties:
Bis bald!
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage