<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, maart 21, 2009

DorestadGisteren sinds lange tijd weer bij de Biotoop in Den Bosch geweest. Tijdje niet gedaan omdat ze de glutenvrije producten pal in het schap naast de lekkende pakken regulier meel hadden staan. Is voor een coeliaak geen prettige omgeving. Maar nu is het weer goed: eigen schap voor de glutenvrije spulletjes. Dus lekker ingeslagen. Want eerder die dag kocht ik in Wijk bij Duurstede een stuk ongelofelijk lekkere oude geitenkaas. Daar moest wat onder.

Wijk bij Duurstede is trouwens een inmiddels fraai opgeknapt stadje, heel wat anders dan tien jaar geleden. Maar nog wel een echte slager, groenteman, kaasboer en bakker in het hart van de stad. Wat een aangename verrassing. Dus behalve een hapje cultuur - er is een leuk museum gewijd aan de geschiedenis van Dorestad en Wijk, er staat een aardige kasteelruine en het oude centrum is de moeite van een wandeling waard - kun je er meteen de dagelijkse boodschappen tot je nemen.

Er komt binnenkort een grote tentoonstelling over Dorestad in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Geen enkele reden om niet ook even in Wijk te gaan kijken, waar de Kromme Rijn zich afsplitst van de Lek.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage