<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, april 08, 2009

Walcheren


Over een dik uur reis ik af naar Walcheren. Het waait nu al flink, dus aan de kust zal dat nog wel wat meer zijn. Moet dus nodig even in de haven van Vlissingen gaan kijken om te zien hoe de golven het doen. Vlissingen, waar in 1808 mijn voorouders de deur achter zich sloten om op weg te gaan naar een nieuw leven in Rotterdam. Onlangs kwam ik in contact met een kunsthistoricus die bezig is het oeuvre van overgrootvader J. Herman de Roos en zijn compagnon Willem Overeijnder te bezorgen. Hij weet weer veel wat ik niet weet over de familie en omgekeerd. Ik verheug me op de uitwisseling van kennis. Maar eerst even naar de roots in Vlissingen. Al moet ik natuurlijk eigenlijk gewoon aan het werk in Middelburg. En ik moet op zoek naar kogelboontjes, die van oudsher op Walcheren thuishoren.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage