<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, mei 13, 2009

Jam


Vooropgesteld: ik ben geen jam eter. Indertijd heb ik heel wat jam gemaakt van fruit uit de tuin, maar die potten heb ik merendeels weggegeven, of ze staan antikwarisch te worden in de kelder. Er zijn uitzonderingen. Om een saus bij gevogelte af te maken, mag ik er graag een eetlepel goede jam doorheen roeren. Aardbeien, of frambozen, of kersen, of bessen. Heerlijke saus levert dat op.
Onlangs kreeg ik een potje Wilde Bosbessen van St. Dalfour. Jam die gebonden is met druivensap, glutenvrij is, en zonder toegevoegde suiker - behalve dan die uit het druivensap. Heerlijk. Ik probeerde hem zelfs op een broodje.
Een Frans product, uit de Loirestreek, maar ik kan er weinig over vinden, behalve dan dat het wereldwijd een bekend merk schijnt te zijn. De Franse site wordt verbouwd. Maar je zou toch denken dat een stad, waar deze jamfabriek staat, zou geuren met deze jam, zoals Tiel dat met de Betuwse jam deed. Niets. Ik heb het tot nu toe niet kunnen vinden. Dat maakt mij nieuwsgierig. En ik zou ook wel graag willen weten waar ik in ons land deze jam kan kopen.

Labels:

2 reacties:

Blogger Slh zei...

-zucht- En ik had gehoopt hier juist het antwoord te vinden!

27 oktober 2010 om 10:18  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Bij de Lidl als ik het wel heb, niet deze smaak, maar andere prettige, zoals aardbeien, bosvruchten.

27 oktober 2010 om 10:29  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage