Kwee
De kwee staat volop in bloei! Ik veheug me in hun bloei en op hun vruchten straks aan het eind van de zomer. Om herfstig aandoende toetjes van te maken. Zoals:
Kweeperen uit de oven
Dit heb je nodig voor 6 – 8 personen:
3 kg kweeperen, 1 kilo suiker, 6 dl. rode Griekse wijn, 1 dl. Griekse brandy, 1 pijpje kaneel, 4 kruidnagels
Zo doe je het:
Borstel de kweeperen schoon en leg ze in een grote ovenschotel of braadslee.
Giet er de wijn en cognac over en strooi er de suiker, kaneel en kruidnagels over.
Verwarm de oven op 100 graden Celsius voor en zet de schotel er zes uur in.
Keer de kweeperen om het uur om en bedruip af en toe.
Wanneer de peren gaar zijn – even met een mesje in prikken – haal je de schotel uit de oven. Halveer de kweeperen en schep het klokhuis er uit. Leg de halve peren op een warm bord en druppel er wat kookvocht over. Serveer met halfgeslagen room.
Labels: Kwee
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage