Lam - vervolg
Wat kocht ik nog meer aan minder courante stukken zuiglam? Een onderpootje en de nek, aan beide stukken zit genoeg vlees om met twee van te eten.
Ik braadde ze kort aan in een pan met wat olijfolie en zette ze daarna in de oven in een braadslee, op 170 graden. Zo liet ik ze een half uurtje garen met een scheut witte wijn, even gekeerd, ui, knoflooktenen, tomaat en rozemarijn erbij, nogmaal rijkelijk besproeid met een heerlijke witte Siciliaanse wijn. Nog een half uurtje, gaar. Flageolets erbij - niks slow, gewoon een Bonduelleblikje - en omdat de zon weer was gaan schijnen aten we het geheel lekker buiten op, met het restje van de wijn erbij.
Heerlijk mals vlees, heel zacht van smaak, misschien zelfs iets te zacht van smaak voor deze bereiding. Van ons mag het lam nog een maandje langer door de wei huppelen en iets meer spieren ontwikkelen. Maar lekker was het. Nu de restanten van de saus nog verwerken en invriezen.
Labels: Lam Wim Kuijk
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage