<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 04, 2009

Puur


Misschien wel het meest misbruikte woord van dit moment is puur. Slow Food kwam er mee, de European Fine Food Fair heeft een PUUR-deel, AH wordnapte het voor een supravignet. In Den Bosch is er nu een restaurant dat Puur heet, nu ja, daar kan ik me nog wat bij voorstellen. Het lijkt me alleen moeilijk waar te maken. Gisteren hoorde ik op de radio een bedrijvendokter zeggen dat hij een puur gesprek met iemand had gevoerd. Jakkes. Een puur gesprek? Kennelijk maakt het niet meer uit wat je zegt, als je het woord puur maar gebruikt.
Ik stel voor dat we te pas en te onpas het woord puur minstens tien keer per dag gaan gebruiken, allemaal. Des te eerder is het over en slaat puur weer op:
pure chocolade. Want nu is puur geen zuivere koffie meer.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage