Bramen uit Brabant
Gisteren reed ik door het Brabantse land terug naar huis. Overal wat kopen bij de winkels aan de boerderijen. Aardbeien natuurlijk, bij Jan Robben in Oirschot, maar hij had ook heerlijke bramen. De bramen in de tuin zijn zo ver nog niet, dus de verleiding was niet te weerstaan. Vanmorgen heerlijke fruitsalade van abrikoos, banaan en braam als ontbijt. Geen tijd om daar een foto van te maken.
Zijn bramen gezond? Zeker wel. Per honderd gram zitten ze zo in elkaar:
60 Kcal, 11 gram suiker, 1 gram proteine, een half gram vetten. Voor 85 procent bestaan ze uit water en de rest van de vaste stoffen bevatten 4,5 gram vezels. 30 mg calcium, 1,5 gram ijzer, 25 mg magnesium, 250 mg kalium, 20 mg vitamine C en wat betacaroteen.
Volgens het boekje zijn ze ook nog eens dorstlessend, vochtafdrijvend, ontslakkend, remineraliserend, goed tegen vermoeidheid en aansterkend.
En ze zijn natuurlijk gewoon heel erg lekker.
Labels: Fruit Bramen
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage