<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juli 09, 2009

De groenten van HAK


Vandaag was ik eerst naar Biddinghuizen, waar we de erwtenoogst - in dit geval veldertjes - meemaakten. Vervolgens naar Giessen, waar ze in de pot gingen. Net met nog een warme pot veldertjes thuis gekomen. Mooi, ik weet wat er vanavond op tafel komt. Scharrelspekjes hebben we ook nog. Eenvoudig doch voedzaam, na een lange dag op het land en in de fabriek. Wat wil een mens nog meer....
Een uitgebreid verhaal volgt op foodlog.nl

Labels:

1 reacties:

Blogger Lizet Kruyff zei...

Lucas, ik woon in een kleigebied, waar enorme plassen water op de velden staan, omdat de klei helemaal is dichtgedrukt. Hier in onze tuin hebben we een tuinman met een minigraafmachine, zodat dit probleem niet ontstaat.
Ik vind overigens tussen de tien en twintig procent uitval ook vrij hoog. En er zitten voor de boer nog wel een paar probleempjes aan deze teelt: afgerekend wordt de 'schone' erwt na kuising in de fabriek. Dan is er al meer dan die tien tot twintig procent verloren gegaan. Maar.... handmatig plukken in deze tijd niet meer rendabel, aldus de boer. En de veldertjes zelf zijn een mooi product. Het proces verdient nog wat aandacht, zou ik zo zeggen.

10 juli 2009 om 18:51  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage