Konijnenkers
Op dit moment eten we de kers met de fraaie naam Lapins. Op mijn vraag aan de teler of ze zich ook als de konijnen voortplanten, kreeg ik een verrassend antwoord. In zekere zin wel. Het zijn zelfbestuivers, dus ieder bloesempje wordt als alles goed gaat een kers. De opbrengst is navenant hoog. De boom is daardoor heel geschikt voor de particulier die een kersenboompje in de tuin wil.
Issie lekker? Nou, ik vind hem niet zo lekker zoet en knapperig als de Kordia. Eetbaar is hij zeker, smakelijk ook, maar het kersenkonijn komt waarschijnlijk het best tot zijn recht in combinatie met iets zoetigs. Zoals een vlaai of compote, of een rode vruchtensaus, of sorbet. In ieder geval iets waar toch al suiker bij moet. Jam dus. Wij zijn niet van die jam eters, wij eten ze toch maar gewoon zo op. En dat bevalt eigenlijk ook prima.
Labels: Kersen Lapins
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage