<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, september 20, 2009

Felix, pepers en ik


Tijdens de Smaakparade gisteren was ik te gast in de Schaapskooi waar culinair schrijver Felix Wilbrink interviews afneemt en opneemt. Ze zijn te zien bij Eten & Genieten, zie de link hieronder. Dat was uiterst genoegelijk. Ook hij kikte op de spannende pepers.
De witte Muntokpeper had ik er niet bij, die proefden we wel in de workshop. De echte, originele witte peper die zo heerlijk naar Indonesie ruikt en smaakt.
De rijpe bessen van de peper worden met de hand geplukt en in rijstzakken in een traag stromende rivier glegd om te weken. Dan wordt het harde schilletje er af gedanst, tijdens de peperdans, met de voeten. Vervolgens worden de korrels opnieuw gewassen en dan in de zon gedroogd, zodat ze op natuurlijke wijze bleken tot ze de roomwitte kleur krijgen die wij aan witte peper toekennen.
Heerlijk bij allerlei gerechten die een peper met een uitgesproken geurige en scherpe aardse smaak kunnen verdragen. Kip, vis, schaaldieren, rijst, pasta, gestoomde groente, sauzen, soepen en aardappelgerechten. Probeer er maar eens een bloemkoolsoep mee op te peppen, dat werkt!http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/4878279/__Felix_in_gesprek_met_Lizet_Kruyff__.html?p=3,1

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage