<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, september 11, 2009

Oesters


Voor het verhaal dat ik komende zondag op de Oesterparty van Slow Food in Amsterdam ga houden ben ik bezig mijn oesterplaatjes op een rij te zetten. Kom ik ook weer deze van James Ensor tegen. Oesters eten als verwennerij. Dat straalt dit plaatje wel uit.
Rauwe oesters vind ik puik, maar bereid, warm, van alles erbij staat mij tegen. Dat maakt het lastig om historische recepten met oesters uit te proberen. Want dan moet je ze bijvoorbeeld stoven met foelie, azijn en boter, op z'n 17e eeuws. Of misschien er een 18e eeuwse pastei van maken met nootmuskaat, peper, zout, gekookte eidooiers, krenten en dadels, foelie, berberissen, citroen en boter en witte wijn, suiker en boter. Nee, dat experiment laat ik dan maar even aan een collega over.

meer informatie over de Slow Food Oesterparty: www.slowfood.nl
meer over james ensor: http://nl.wikipedia.org/wiki/James_Ensor

Labels:

4 reacties:

Blogger Edith zei...

Kan er helaas niet bij zijn!
En nog een tip, al zal je 'm vast al kennen: http://koken.blog.nl/kookboeken/2009/09/09/hoe-een-parel-te-maken

11 september 2009 om 10:23  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ha Edith, jammer, zou gezellig zijn, en ja, dat boek ken ik. Maar daar ga ik het niet over hebben ;). Ik ga het verhaal overigens wel bewerken voor een artikel. Dus... dan mis je alleen de oesters maar!

11 september 2009 om 13:04  
Blogger Edith zei...

Okay, ik lees t wel wanneer dat artikel klaar is. Ik las net in je verslag dat ik wat gemist heb. Helaas!

14 september 2009 om 10:51  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Dan maar thuis een beetje knutselen! Of even naar Flo's brasserie ;-).

14 september 2009 om 14:15  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage