<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, september 24, 2009

Verre Verwanten


Komende zaterdag mag ik over de smaken van toen vertellen in het radioprogramma Verre Verwanten. Tijdens het festival Levende Geschiedenis op Landgoed Barendonk in Beers. Wanneer het zulk weer is als vandaag belooft dat een fraai spektakel te worden.

Waar ik het over ga hebben? Ja, dat moet natuurlijk een beetje een verrassing blijven. Want eten op de radio maak je op een heel andere manier aantrekkelijk, dan wanneer je het letterlijk in beeld kunt brengen. Ooit heb ik een pak macaroni in een droge pan laten kletteren, waarna water erover. Daar kwamen geluiden uit die het zonder meer goed hadden gedaan in de hoorspelfabriek, naast de grintbak.

Tijdens het voorbereidend gesprek met Ben Kolster hadden we het over Vergeten Groenten, kok Martien Bos is daar onder andere mee aan de slag die dag.
Soms is het maar beter dat ze vergeten zijn, althans, voor melde loop ik niet warm, en voor haverwortel rijd ik geen blokje om. En soms is het mooi dat Wageningen bestaat, waar er flink op los veredeld wordt. Zodat de smaken een beetje bij nĂș passen. Het verleden behouden met het oog op de toekomst. Museumeten is leuk voor een keertje, maar de appeltjes van toen - hoe lekker ook - vinden we nu minder. Moet ik eerlijk bekennen dat ik die modieuze appeltjes als Rubens ook niet heel erg kan waarderen, en dat ik de Conference peer ronduit saai vind. De Bonne Louise en de Beurre Hardy moet je echter met een vergrootglas zoeken.
Maar goed, ik ben benieuwd of ik komende zaterdag de enige aanwezige in 21ste eeuwse kleding ben.

http://www.verreverwanten.nl/radio
http://www.levendegeschiedenis.com

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage