Zoet fruit
Een goede manier om fruit voor de winter te bewaren is om het te confijten. Je kunt plakken fruit confijten, of hele vruchten als ze niet al te groot zijn, of je kunt het sap indikken en laten uitharden en zo dragees maken. Die bewaar je dan in spaanplaat doosjes met wat papier. Of als gelei en jam in kleine potjes. De Spaanse schilder Juan van Hamen (1596-1631) legde dat op smakelijke wijze vast in stillevens
Misschien was het wel een zoetekauw, want op verschillende schilderijen liggen de zoetigheden hoog opgetast. Koekjes, snoepjes, gesuikerde noten, geconfijt fruit.
Je komt het hier haast niet meer tegen op deze manier, met misschien als uitzondering de Marron Glace. Hoewel, weet iemand daar hier in de buurt nog een adresje voor? Of is Maastricht het dichtsbijzijnde oord?
Labels: Juan van Hamen Confijten
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage