Peterseliewortel - vervolg
Tijdens de workshop gisteren viel de peterseliewortel erg in de smaak. Goede tweede was de echte komkommer, die er meer uitziet als een uit de kluitengewassen augurk. Hij rook ook echt naar komkommer en veel mensen kregen heimwee naar vroeger. De kervelwortel kon ook op waardering rekenen, het oerbietje vond men een beetje wee smaken. Wortelen zijn wortelen, of ze nou wit, geel, paars of oranje zijn. Gewoon lekker. Dat was goed, want de maaltijd bestond uit echte hutspot met gele en oranje wortelen en pastinaak en vlees van een Schotse Hooglandrund. Allemaal lokale producten uit de omgeving van Tiengemeten - Hoekse Waard. Het was een geslaagde avond. En wat kon je nu eigenlijk met die peterseliewortel doen? Dat wilden de mensen wel weten. Groentesoep, ja dat lag voor de hand. Een paar meekoken in de aardappelpuree, ook leuk. Als radijs door de sla, want hij is best pittig, ook een mogelijkheid. Je kunt er ook peterseliesoep van maken, in combinatie met bladpeterselie. Op basis van een heldere, gezeefde groentebouillon. Wortelen gaar koken en pureren, en toevoegen aan de bouillon; peterselieblad goed wassen en fijnhakken, en op een handje voor de garnering na laten meekoken. Binden met twee fijngeprakte bloemige piepers, (soja)room mag ook. Zout naar smaak. Peper niet echt nodig, want de peterseliewortels zijn al pittig genoeg.
Ik bereid me vandaag voor op een lezing voor Kasteel Heukelum, het wordt dus Oma Fabricius knolseldersoep in plaats van peterseliewortelsoep, dat bewaar ik voor morgen.
Labels: Peterseliewortel
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage