<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, januari 06, 2010

Beb


Deze winter hebben we onze oude Beb Vuyk weer eens uit de kast getrokken ter afwisseling van de Hollandse winterkost, Italiaanse pasta en Franse garbures en cassoulets. Eigenlijk het enige echte Indische kookboek dat er toe doet en waar we altijd weer op terugvallen.
We bakken rempejek van rijstmeel, ongebrande pindas, kokosmelk, koenjit en een schep sambal brandal. Heerlijke snoeperij. We maken oude bekende gerechten, maar proberen ook nieuwe uit. Een blijvertje is de Rendang van eieren. , die we iets aanpassen door er een fijngehakte ui aan toe te voegen. Heb je iets meer saus.

Wat je nodig hebt voor twee personen:
5 tot 6 hardgekookte eieren, een kwart blok santen, 2 tot 3 dl water, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 2 theelepels sambal brandal, 1 theelepel laos, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel gemberpoeder, 1 gesnipperde spriet sereh.

Wat je doet:
smelt de santen in het water in een pan met dikke bodem tot het opgelost is. Voeg ui, knoflook en specerijen, sambal en sereh toe. Breng aan de kook tot de olie er uit komt.
Pel de eieren en prik ze in met een sateh stokje, zodat de saus er goed in kan doordringen. Stoof de eieren in de saus en laat de saus inkoken tot prettige dikte. Af en toe bedruipen en voorzichtig de eieren omscheppen.
Geef er rijst bij. Kan ook prima deel uitmaken van een rijsttafel.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage