Cappuccino!
Zaterdagmorgen, tien voor elf, ben ik te horen in het NCRV-radioprogramma Cappucino. Presentator Frank du Mosch gaat mij doorzagen over lekkere winterkost van vroeger. Aten we wat anders dan platte stamppotten en kool?
Trouwe lezers hier raden het antwoord. Natuurlijk! Wat? Ja, dat bewaar ik even voor het programma. Na afloop plaats ik hier een smakelijk 18e eeuws winterrecept bij.
En zoals beloofd volgt hier het recept voor een winterse pottagie
Pottagie, hoe te koken
Neem een oud Hoen, een paar Duiven, 2 of 3 pond Schapen- en zoo veel Kalfs- of Rundvleesch, een stuk versch Spek en een pond Saucyzen, laat dat zoo lang kooken, tot dat het vleesch gaar is. Is het winter, doe er Pompoenen, Andijvie, Pieterselie, Tijm, Suring en wat kleine Knolletjes by. Laat het dan zoo lang koken tot dat het groen genoeg en gaar is. Kruid doet men er in, naar dat men het garen eet: Nootenmuscaat, heele Peper of kruidnagelen etcetera.
Dient het vleesch in een Schootel op en roert er eijeren door. En daar giet men het nat bovenop.
De groenten en de rest van de saus kun je apart serveren.
Labels: Cappuccino
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage