<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, februari 14, 2010

Buiten!Vandaag begint om half twee de eerste lezing in de nieuwe serie Lezingen op de zondagmiddag, die ik organiseerde in samenwerking met Kateel Groeneveld in Baarn.

Auteur Dik van der Meulen houdt de inleiding op het thema. In het najaar van 2009 verscheen van de hand van Dik van der Meulen Het bedwongen bos, een boek over de veranderende natuurbeleving in de Lage Landen. In zijn voordracht zal Van der Meulen spreken over de merkwaardige omstandigheid dat Nederlanders, na eeuwenlang te hebben gevochten tegen wolven, woekerende planten en wateroverlast, tegenwoordig hun best doen de wilde wildernis terug te krijgen, met wolven en ontpolderde polders. Hoe is dit zo gekomen? Dik van der Meulen gaat in op de ontwikkelingen in binnen- en buitenland, en op de rol die iemand als Jac.P. Thijsse in dit proces heeft gespeeld.

Kasteel Groeneveld, Baarn, 13.30 uur.
www.kasteelgroeneveld.nl

Labels:

8 reacties:

Blogger Yvon zei...

Fraaie locatie voor een lezing!

14 februari 2010 om 13:21  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Je had er bij moeten kunnen zijn, de lezing was geweldig, Dik van der Meulen een fantastische spreker en met het laagje sneeuw was het heel idyllisch. Kom je de volgende keer? Zondag 14 maart ben ik aan de beurt.

14 februari 2010 om 15:48  
Blogger Yvon zei...

Dat zou ik leuk vinden! De avond ervoor staat een theatervoorstelling met o.a. ouders - die in Baarn wonen, dus komt nog goed uit ook. Hoe kan ik mij (en misschien nog iemand) aanmelden?

16 februari 2010 om 20:12  
Blogger Lizet Kruyff zei...

In principe hoeft aanmelden niet, maar ik geef het door dat je met twee personen komt. Gezellig!

16 februari 2010 om 20:42  
Blogger Yvon zei...

Ben benieuwd! Meneer Matisse/Arno wilde graag mee. Wat nu als ouders ook mee willen? :-) (weet niet zeker of die andere plannen hebben).

17 februari 2010 om 00:25  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Die zijn gewoon ook welkom. Het enige wat je moet betalen is de entree voor het kasteel, dan kun je meteen de tentoonstellingen meepakken. En er is een leuk restaurant in met - zo begreep ik van de eters - smakelijke rabarbertaart, haha.

17 februari 2010 om 09:31  
Blogger Yvon zei...

Ouders willen graag mee, dus... komen we met 4 personen :-) Ik zat trouwens even in de war met kasteel Hooge Vuursche maar Groeneveld is natuurlijk ook mooi.

17 februari 2010 om 20:16  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Zeker nu het aan de buitenkant zo mooi is opgeknapt. Ik heb jullie vast 'aangemeld'. Ik zit nu een fraaie powerpointpresentatie in elkaar te draaien. Zoveel leuke plaatjes, moeilijk kiezen!

18 februari 2010 om 09:32  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage