<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, februari 23, 2010

Deftige worteltjles


Deftige worteltjes, dat is natuurlijk een germanisme. Deftig gebruiken wij niet zo voor eten. Maar dit zijn echt heel deftige worteltjes, na bereiding. Leuk als bijgerecht.

Wortelkoekjes

Dit heb je nodig: half bosje wortelen, twee sjalotten, ei, teentje knoflook, 1 dl room, 1 eetlepel (rijst)bloem, 50 gram geraspte (geiten)kaas, olijfolie.

En zo doe je het: Rasp tien tot twaalf stevige worteltjes. Hak de sjalotten fijn. Roer die dooreen in een kom en voeg er het teentje knoflook uit de knijper aan toe, plus het losgeklopte ei, de room, de eetlepel rijstbloem en de geraspte kaas. Die kaas moet een beetje pittig zijn, in mijn geval dus geitenkaas, maar je kunt ook belegen boeren nemen.
Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan van de Tefalvariant.
Neem steeds een opgehoopte eetlepel van de mix en maak er hoopjes van in de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan zijn dat er vijf of zes. Bak ze tot ze aan de onderkant goudgeel zijn. Keer ze dan om, druk ze een beetje aan en bak de andere kant. Meteen warm opdienen.
Onzettend deftig, toch?

O ja, je kunt natuurlijk ook winterwortel nemen, maar die is wat grofstoffelijker van smaak. En je kunt er om ze wat pittiger te maken wat geraspte gember bij doen. Of een theelepel chilivlokken (pul biber mag ook).

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage