<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, februari 06, 2010

Vul die pan!


Afgelopen donderdag presenteerden de afstudeerders van HAS Food Design & Innovation in Den Bosch hun examenprojecten onder de verzamelnaam Hungry for Design. Veel inspirerende en spannende zaken, te onderscheiden in verschillende soorten. Educatief bijvoorbeeld. Zoals het bordspel Vul die pan! Een slim idee van Merel Verhofstadt. Zij bedacht een spel om kinderen bekend te maken met verschillende groenten. Onbekend maakt onbemind, bekend maakt wellicht bemind, tenslotte. Een kruising van ganzenbord, monopoly en triviant.
De spelers trekken aan het begin van het spel een kaart met een recept, bijvoorbeeld hutspot. Daarvoor moeten ze de ingredienten bijeensprokkelen. Die gaan in de pan, die bij je speelplaats aan het bord staat. De kinderen - ouders mogen ook meedoen - lopen met een eigen groentefiguurtje over het bord, beantwoorden vragen en voeren allerlei opdrachten uit. Goede antwoorden worden beloond met muntjes, waarmee je bij de groenteboer producten kunt kopen die je nodig hebt om je pan te vullen. Ook kun je spulletjes ruilen met je medespelers. En dan natuurlijk is de vraag: wie wint en heeft het eerst het pannetje vol?
Leuk idee, iets voor de kampeerders bij het Betere Boeren Bed, voor scholen, voor thuis ook trouwens, als je gezelschapsspellen bij het gezin horen.
Merel vertelde dat ze alle groentes zelf gefroebeld had, alles zelf bedacht en gemaakt. Inspiratie voor de vragen en opdrachten kwamen bijvoorbeeld uit kinderkookboeken en smaaklessen. Ik hoop dat een spelfabrikant Vul die Pan op de markt wil brengen!

Labels:

1 reacties:

Blogger C zei...

Dit lijkt mij een heel leuk spel voor de deelnemers aan onze behandelgroepen Haagse Maatjes: kinderen/jongeren met morbide obesitas. Dank voor de tip, ik ga er achteraan!

13 februari 2010 om 11:35  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage