<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, maart 14, 2010

Buiten in BaarnVandaag om half twee vertel ik het verhaal over BUITEN vanuit historisch perspectief. Hoe beleefden de Romeinen buiten? En wat stelde dat voor in de Middeleeuwen en de Renaissance? BUITEN veronderstelt een BINNEN, om maar wat te noemen. Als er een BINNENis, waar begint dan BUITEN? En hoe ziet dat er uit? Is BUITEN wild of getemd? Of alle bei?
Dit is natuurlijk maar een stukje van de inleiding. En ik heb niet alleen schitterende plaatjes opgedoken, maar ook toepasselijke dichtsels.

Kasteel Groeneveld in Baarn, half twee, zondag 14 maart.
www.kasteelgroeneveld.nl

Labels:

5 reacties:

Blogger Yvon zei...

Complimenten van ouders, A. en mij Lizet! Mocht je in het Haagse zijn, dan weet A. zeker dat je het hofje dat zijn ouders beheren wel interessant zou vinden (en zijn vader hadden we eigenlijk naar deze lezing mee moeten nemen).

14 maart 2010 om 21:14  
Blogger Yvon zei...

PS: moeder was meteen een uur de stukjes hier aan het lezen ;-)

14 maart 2010 om 21:16  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ha Yvon, dank voor de complimenten en behalve een bezoekje aan Simonis voor zie ik nu ook een bezoekje aan het hofje! Als er blaadjes aan de bomen zitten plan ik een excursie naar Den Haag.
Leuk dat jullie er met zijn vieren waren. En nu ben ik natuurlijk benieuwd naar wat jouw moeder kalligrafeert.

15 maart 2010 om 08:06  
Blogger Yvon zei...

Als alles in bloei staat is het hofje een plaatje (http://historie.residentie.net/asdelft.htm). Schoonvader vindt het geweldig om daar over te vertellen.
Alle feest- en verjaardagskaarten, uitnodigingen, briefjes bij cadeautjes kalligrafeert mijn moeder. Vraag me eigenlijk af of ze nog wel normaal kan schrijven ;-) Ziet er wel fraai uit.

15 maart 2010 om 14:45  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Je moeder zou een aanwinst zijn voor een bloemenwinkel die in linten doet! Soms is het treurig hoe de tekst daarop gekwakt is. Daar kan kalligrafie heel wat betekenen.
En dat hofje, daar kom ik nog op terug!

15 maart 2010 om 16:45  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage