<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, maart 22, 2010

Groeneveld


Gisteren was het groot feest op Kasteel Groeneveld in Baarn. De tentoonstelling Een huis in Frankrijk werd geopend, het bijbehorende boek gepresenteerd, alles geheel in Franse stijl met verrukkelijke hapjes en drankjes. En tenslotte kwam het eerste nummer van het nieuwe kwartaalblad GRNVLD op tafel. Het rook nog prettig naar drukinkt, wat toch licht verslavend werkt voor de gemiddelde lezer. Ondertitel is: het eeuwige verlangen naar buiten. GRNVLD gaat over het verbinden van stad en platteland, over het debat tussen stad en platteland. En vanwege het Huis in Frankrijk dit keer wat extra aandacht voor de Franse kant van stad en platteland. Eerst ga ik maar eens rustig lezen, maar het recept van Saskia Dekkers, correspondent van NOS en NOVA in Parijs, wil ik vast doorgeven. Het past zo prachtig bij het thema:

Cuisse de Canard oftewel Vette Eendenpoten van de Boer

Dit heb je nodig: 1 grote ui, 3 appels, roomboter, creme fraiche, 1 fles brute boerencider, zout en peper en een eendenpoot per persoon.
En zo doe je het: Braad de met zout en peper ingesmeerde eendenpoten in roomboter in een grote braadpan om en om aan. Haal de poten eruit en fruit de gesnipperde ui in het vet. Deo de eendenpoten er weer bij en overgiet alles met cider. Breng het aan de kook. Schil de appels, verwijder het klokhuis en doe de appels er in stukjes bij. Laat een uur of twee, drie stoven. Haal dan de poten als ze helemaal gaar zijn weer uit de pan en voeg drie tot vier lepels creme fraiche toe. Maak af op smaak met peper en zout, roer alles goed om, doe de eendenpoten weer in de saus en dis op.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage