<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, april 12, 2010

Moestafel


De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met het maken van een moestafel. Zo kan ik moestuinieren op niveau. Ergonomisch geheel verantwoord voor iemand met enige mankementen.

Hoe gingen we te werk? Bij tuincentrum Floridus in Well maakten ze heel begripvol een plantentafel op maat. Dat wil zeggen, het onderstel van het type plantentafels dat ze zelf gebruiken in de kas. C. maakte daar een lattenbodem in, tenslotte heeft ook een groentenbed daar recht op. Daarop maakte hij twee raamwerken. Die kregen vervolgens een laagje plastic, maar zo dat er wel overtollig water kan wegvloeien. Daarop potgrond. En toen kon de pret beginnen.

Ik heb een beetje gesmokkeld met kasplantjes van eikenbladsla, selderij, peterselie en mosterd. En inmiddels heb ik het nodige ingezaaid. Straks, als het iets warmer is, volgt de rest.

De foto is genomen vanuit het zolderraam aan de achterkant van het huis. De moestafel staat lekker beschut en krijgt voldoende zon, zo pal naast de kantoortuin en dicht bij de keuken.

Een ruime keus aan zaden(Turkse spinazie, misticanza, wilde rucola, platte peterselie, koriander enzovoort) haalde ik ook in Well: http://www.tuincentrum-floridus.nl/ Voor het specialistische werk ga ik binnenkort even langs bij Ton Vreeken in Dordt.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage