<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, april 23, 2010

SpinazieVanavond mag ik meedoen aan het testen van diepvriesspinazie a la creme in het panel van Hallo Gelderland!, het consumentenprogramma van TV Gelderland. Ik was al eens eerder te gast om Gelderse rookworst te testen. Het is een prachtig programma dat al jaren vele honderdduizenden kijkers trekt. En terecht.
Maar nu de test. Wat vind ik belangrijk bij spinazie die tot een gerecht verwerkt is?
Ik ga letten op smaak, geur en kleur. Op structuur en consistentie. Het liefst zou ik ook de pakken uitvoerig bestuderen. Klopt wat er op staat met wat er in zit? En waar komt de spinazie vandaan? Mogen we weten wie de boer is? En welk ras spinazie er gebruikt is? En waar de fabriek staat?
Of daar allemaal tijd voor is weet ik niet. Het is een blinde proeverij, dus het pak zal ik wel niet te zien krijgen. Ik ben benieuwd of er specerijen door de prut gaan. Ik meen me te herinneren dat er mensen zijn die nootmuskaat door dit gerecht doen.
Verheug me er nu al op!

Hier een linkje naar de site van het programma:
http://www.omroepgelderland.nl/web/show/id=513241/langid=43

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage