<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juni 03, 2010

VogellevenMet een wilde tuin in een landelijk dorp is er volop gelegenheid voor vogels om zich te nestelen. De ooievaars hebben inmiddels een jong, tuinfluiters en zwartkopjes zingen om het hardst, een nestje staartmezen leert vliegen. Een nestvliedertje pimpelmees konden we nog van het asfalt plukken, waar het zijn buikje zat te warmen. De ouders fladderden gelukkig in de buurt en brachten het kind naar een veilig plaatsje. Maar of dat afdoende is? Hoe idyllisch ook, een vliedertje is meestal kattenvoer.

De fazantenhennen met hun jongen zijn naar de boomgaard en het weiland verderop verhuisd. We zien en horen dit jaar echter weinig spechten. Wel wat groene, maar daar blijft het bij. De vliegenvanger hebben we nog niet gespot, wel een witte kwikstaart. Er zit een paartje smellekens, er vloog vanochtend een slechtvalk over. En er is een bemoedigend aantal puttertjes.

Voor de vogelminnende mens: Zondag 13 juni, om half twee, Koos Dijksterhuis over drieteenstrandlopers en vogelbescherming in Kasteel Groeneveld. Kom luisteren!
www.kasteelgroeneveld.nl Op de site is meer informatie te vinden.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage