<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, september 02, 2010

KibbesoebWakker geworden met een wattenhoofd. Vanavond wordt het dus kibbesoeb, wezenlijk wat anders dan kippensoep. Kibbesoeb is bedoeld voor verkouden en grieperige mensen en een probaat middel voor beter worden een aansterken.

Eigenlijk begint een recept met kip natuurlijk met: vang een kip, draai hem de nek om en pluk hem. Maar daar zie ik vandaag een beetje tegenop. Dus wordt het een soepkip van de poelier. En dan ga ik er dit mee doen:

Kibbesoeb

Dit heb je nodig: 1 soepkip, 1 ui, 1 kleingesneden winterwortel, 1 stuk selderijknol, 1 laurierblad, 250 gram soepvlees, (soja)room. Desgewenst wat rijst of vermicelli

Zo doe je het: Doe alles in een pan met ruim water en breng het aan de kook. Laat het geheel koken tot de kip gaar is. Schuim tussendoor wat af. Haal de kip dan uit de pan, laat een beetje afkoelen en snijd het vlees in blokjes. Zeef de bouillon. Doe de helft van de bouillon en de helft van kipstukjes terug in de pan. En brent het aan de kook. (Je kunt er nu wat rijst of vermicelli bij doen). Is de soep warm, de rijst gaar, dan maak je hem af op smaak met peper en zout. En giet er een smakelijke scheut sojaroom door.

Wat doe je met de andere helft van de bouillon en de restjes kip en soepgroente? Die voeg je samen. Daar maak je soep van voor als je je weer wat beter voelt. Mag het iets spannender worden.

Labels:

3 reacties:

Blogger aafke7 zei...

Jij ook al? Hier dus dan ook maar zo'n soepie... dank je!
Ik geniet hoor! van veel zoniet alles hier! :)

2 september 2010 om 09:30  
Blogger Yvon zei...

Jij ook al een wattenhoofd, ook ongeveer weggespoeld vorige week met de hond? Het gedeelte kip vangen en plukken laat ik liever zitten ;-) Hot & sour soep of Tom Yam werken perfect. Maar dat schreef ik geloof ik al eerder.

3 september 2010 om 15:29  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Weggespoeld en weggewaaid, brrrr, en dat in augustus, daar had ik heel andere plannen voor. Jouw Hot & Sour soep zal het ook prima doen. Mijn hoofd riep: kibbesoeb. Soort toverspreuk.

3 september 2010 om 15:37  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage