Zigeunersaus

Nu Frankrijk redelijk vreemd bezig is de Roma weg te poetsen zingt er een oud vcjc-kamplied door mijn hoofd over een zigeunermeisje waarvan een couplet over haar eetvoorkeur gaat:
Arm zigeunerkind
Arm zigeunerkind
Wordt door niemand echt bemind.
Te eten hep ze niet
te drinken krijg ze niet
En zuurkool lusse niet
Ze houdt meer van tong,
Het loopt goed af voor dit kind, ze trouwt de prins, tong in overvloed.
Maar de vraag blijft: vis of vlees? Een antwoord zal er nooit komen.
Daarom een pastarecept met Sauce Tsigane, voldoende voor vier personen
Dit heb je nodig: 400 tot 500 gram lintpasta. En voor de saus: 1 gesnipperd uitje, 2 teentjes knoflook, 2 paprikas, half bakje champignons of versgeplukte paddenstoelen, 100 gram fijngesneden ham, 2 dl room, 1 eetlepel olijfolie of boter. Zout en peper naar smaak.
En zo doe je het: Grill de paprikas tot de huid zwart geblakerd is, laat ze in een plastic zak afkoelen en schil ze, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Snijd de ui, ham, champignons of paddenstoelen in reepjes, en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, of laat de boter smelten, laat de ui er goudbruin in worden, voeg dan de knoflook toe, roer goed en laat een beetje fruiten. Doe er dan de paprika, ham en champignons bij en laat het geheel een beetje smoren op niet al te hoog vuur. Voeg de room toe en laat die iets inkoken. Doe er naar smaak zout en versgemalen peper bij.
Kook in de tussentijd de lintpasta in voldoende water al dente. De rest valt te raden: assembleren op het bord en opeten. Met een beetje geluk met dit weer buiten.
Het plaatje is het Zigeunermeisje van Frans Hals.
Labels: pasta zigeunersaus
1 reacties:
Er MOETEN toch reacties zijn ergens? Dit MOET toch gelezen worden?
Zo leuk en compleet!
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage