<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, oktober 02, 2010

De Oesters van PascalGisteren in goed gezelschap genoten van gepascaliseerd allerlei, om te beginnen een kokkeltje en daarna oesters. Over de rest vertel ik later. De oesters waren zo kort mogelijk gepascaliseerd, zodat ze zacht, ziltig en zalig bleven. Ze zuigen tijdens het proces nog wat zeewater op, zodat ze ook heerlijk mollig en mild zijn.
Jullie begrijpen: ik ben lyrisch! en met recht. Meestal heb ik aan twee, drie oesters wel genoeg, maar op deze manier zet je zo een half dozijn weg.
In de supersjieke gloednieuwe keuken van TOP bv in Wageningen waren we meer dan welkom voor een informele opening met deze proeverij. De oesters kregen een lichte gemberdressing mee, een blokje komkommer en wat borage-cress. Smullen.

De voordelen van pascalisatie zijn evident: de oesters laten heel gemakkelijk los, inclusief alle aanhechtingsspieren, zodat je de hele oester te verorberen krijgt. Meestal blijft die hechtspier zitten, maar dat is nou net een heel smakelijk hapje.
Kortom: doet u mij voortaan maar gepascaliseerde oesters. Maar ja, hoe kom je er aan? Je kunt moeilijk even met je mandje oesters langs de peperdure machine fietsen. Ondernemers in de vis, schelp- en schaaldieren: doe er wat aan! Ik word uw vaste klant.

Meer over pascalisatie: www.pascalisatie.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage