Kreeftensoep

Vandaag ga ik in de loop van de middag naar Wageningen om gepascaliseerde kreeft, oesters en meer te proeven. Wat pascalisatie is? Een fantastische conserveringstechnologie, waarbij de smaak van de ingrediƫnten in tact blijft! Surf even naar http://tinyurl.com/27ub834 dan weet je er alles van.
Kreeft eten we niet zo vaak. Het is een kostbaar goedje en de bereiding is voor veel mensen onoverkomelijk. Maar in de 19e eeuw hadden ze daar niet zo'n moeite mee. Om een kreeftensoepje te maken diende je een paar kreeften of langoustines levend in de vijzel kapot te stampen, daarna de gruizels te koken, het kookvocht te zeven en te binden met eidooiers en room. Dat vijzelen gaat ons nu veel te ver. Maar als je toch een Bisque de Homard wilt maken kun je het doen op de traditionele Franse manier:
http://tinyurl.com/23s7oan
Labels: Kreeft
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage