Undergroundboerin - vervolg

Genoten van de undergroundboerenmarkt gisteren. Zoveel leuke aardige mensen die op een plezierige manier met voedsel aan de gang waren. Zo knap om een twitterevent te organiseren voor mensen die heel analoog met eten bezig waren. Heerlijk. Knolselderijsoepje ging schoon op. In de keuken ligt nog een selderijknol te lonken. Daar ga ik chips van bakken om de resterende knoflookmayonaise Louisiana Style van de Eetschrijver mee op te peuzelen vanavond. Het is meatless monday dus er gaan nog wat groentegerechten bij. Wat spruiten van de stam-zonder-schelk van Willem en Drees, de kaas van Boerenfluitjes en meer van de goodies die we ruilden en die gisteren de eindstreep haalden. De helft van de heerlijke truffels van Balancing Walls, de glutenvrije chocoladesandwich, de meringues, ach zij legden gisteren al het loodje. Tot onze volle tevredenheid. Marjan Ippel van Talkinfood kan trots zijn op het resultaat van deze tweede undergroundboerenmarkt. Schitterende locatie, mooie verzameling undergroundboeren en boerinnen, aangenaam veel bezoekers.
Voldaan gevoel vandaag!
Knolselderijrasjes hebben fraaie namen als Ibis, Prinz, of Roem van Zwijndrecht. Die laatste naam voert ons terug naar de tijd dat Zwijndrecht de moestuin van Dordrecht was.
De Apium graveolens var. rapaceum Vormt net boven de grond een knol. Knolselderij die je zelf kweekt vormt meestal een knol met een diameter van rond de tien cm. Het loof is wat taaier dan de bladselderij, maar heel geschikt voor de soep. Van oudsher gaat er knolselderij mee in de erwtensoep. Je kunt er ook prima puree van maken, al dan niet gemengd met aardappelen. Rauw kun je hem door de salade verwerken. maar wij bakken er dus chips of minifrietjes van.
Gewoon in een wok met zonnebloemolie. Is de knol jong en vers, dan heb je aan één keer bakken genoeg. Beetje zeezout en goede mayo dus.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage