NAPA-ijs van cranberries

Karin Luiten van Koken met Karin heeft vier december uitgeroepen tot Nationale Anti Pakjes Avond (#NAPA op twitter dus). Ik onderschrijf dat - niet alleen uit historische overwegingen - van harte. Laten we de vierde de pakjes dus maar dicht. Vanaf vandaag een aantal recepten zonder veel gedoe, maar vooral zonder zakjes en pakjes en bakjes. Om te beginnen iets wat je goed kunt voorbereiden en invriezen, een toetje dus;
Sorbetijs met cranberries
Dit heb je nodig: 200 gram cranberries, 100 gram suiker, 3 eetlepels water
en nog eens 2,5 dl water en 50 gram suiker, 1/2 theelepel citroensap, 2 dl slagroom
1/2 meloen
En zo doe je het: Doe de cranberries met 100 gram suiker en de drie eetlepels water in een pan met dikke bodem en kook deze zachtjes gaar. Wrijf de massa door een zeef en laat het afkoelen. Breng het overige water aan de kook met de 50 gram suiker totdat de suiker is opgelost. Laat dit ook afkoelen. Doe cranberry massa, citroensap en suikerwater in een RVS-kom. Zet deze in de vriezer en schep het sorbetijs om het half uur even om. Haal het een half uur voor het opdienen uit de vriezer en zet het in de koelkast. Je kunt natuurlijk ook de massa in de ijsmachine koelen en dan in de vriezer bewaren. Klop de slagroom met een pietsie suiker stijf. Schil de meloen en snijd er mooie partjes van. Doe op ieder bord een bol cranberry ijs. Drapeer slagroom rond de bol ijs. Zet daar de partjes meloen in.
Je kunt de meloen ook vervangen door peer, ananas, of appel.
Labels: Cranberry ijs
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage