<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, november 28, 2010

Oesters!


Gisteren presenteerde Marjan Ippel van Talkinfood haar prachtige nieuwe boek What (not) to Eat 2011. Het was een heuse twitterlaunch, geheel in stijl, met veel gezellige twitterati. Over WNTE2011 ga ik het nog uitgebreid hebben, hier op dit blog en op foodlog. Eerst helemaal lezen. Maar over de oesters van oesterman Marcus van Zilt & Zalig wil ik het meteen hebben. Want die waren echt geweldig lekker. Utah Beach, van voor de kust van Normandiƫ, de schelp nagespoeld met cider. En de platte Zeeuwse, die met whisky werd weggespoeld. Het doet iets met de smaak, het ziltige van de oester, dat slokje na. Versterkt en verrijkt die. Spannend en buitengemeen smakelijk. Een absolute aanrader. Moet je wel oesters van goede huize nemen, anders is het een vlag op een modderschuit.

De Utah Beach is een getijde-oester, een heel ziltige maar ook romige oester, die je prettig naar binnenslurpt.
De Zeeuwse platte komt uit de Oosterschelde. Een stevige oester met een prettige bite en een verfijnde ijzersmaak en een zachte nasmaak. Een mond vol smaak en structuur.

Kortom: een fantastisch idee voor de feestdagen, die spannende oesters van www.ziltenzalig.nl Lekker een beetje reclame maken vandaag dus.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage