<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, december 16, 2010

Verwarmende VongoleVanwege dat gezellige regenweer buiten ging ik op zoek naar een zomers plaatje en een pittig recept. Deze kinderen verzamelen schelp- en schaaldieren. Daar houden we van. Tegenwoordig kun je heel goed vongole van de kweek krijgen en die bereiden we zo:

Vongole een beetje pittig

Dit heb je nodig voor 2 personen: 1 zak vongole, 2 blikken kerstomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, oregano, 1 Spaanse peper, 1 kaneelstokje, eetlepel peperkorrels, theelepel pimentkorrels, olijfolie, witte wijn

En zo doe je het: Verwater de vongole zo vaak als nodig. Verwarm de tomaten en maak ze fijn. Breng ze aan de kook en doe er de oregano bij, de kaneel, de peper en piment en de Spaanse peper. Even laten sudderen en dan afzetten. Snipper de ui en pel de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een pan en laat deze warm worden. Doe er de ui in en als deze begint te geuren de knoflook erbij uit de knijper. Steeds goed husselen. Als de ui een beetje begint te kleuren kieper je het geheel bij de saus. Roeren, zodat een gelijkmatig mengsel ontstaat. Breng het op de gewenste dikte met witte wijn.
Breng voor je de vongole wilt koken de saus stevig aan de kook. Anders is het zo zielig voor de schelpjes.

Opdissen met stokbrood en desgewenst olijven erbij.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage