<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, december 13, 2010

Violette artisjokjes


Helemaal voedselpolitiek incorrect natuurlijk. Maar het vlees is zwak. Er lagen heerlijke verse kleine violette artisjokken bij de horecasuper. Bezweken dus. Je kunt ze rauw eten met een vinaigrette, maar ik vind ze gewokt nog lekkerder. Olie, veel knoflook in de pan fruiten, de artisjokken vierendelen en dan wokken tot het in de keuken ontzettend lekker begint te ruiken. Je kunt eventueel nog wat groene kruiden meewokken, of - maar natuurlijk niet op meatless monday - pancetta.

Wegwee eten. Doet denken aan onze tijd in Napels en omgeving. Je krijgt er beslist een zonnig gevoel bij in deze winterse tijden. En de artisjok is nog supergezond ook!
Lees maar even mee: per 100 gram slechts 20 caloriƫn, 50 mg fosfor, 300 mg kalium, 45 mg calcium, 20 mg magnesium, 1 mg ijzer. Veel vitamine B: B1,3, 5,6,9, een beetje betacaroteen, vitamine C en E.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage