<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, februari 26, 2011

CarnavalCarnaval barst weer los volgende week. We doen er niet aan mee, niet opgegroeid in die traditie. Maar toch een blog over het onderwerp. Ik kwam namelijk in het receptenboekje van mevrouw Lotgering Hillebrand een recept voor Carnavalspudding tegen. Intrigerend. Ik associeer deze uitbundige feestdag met veel soorten eten, maar niet met pudding. Maar dat ze het recept echt voor carnaval bedoelt heeft, blijkt uit het recept erna voor Vastenbollen.

Carnavalspudding

Dit heb je nodig: 1 pakje citroengeleipudding, suiker en water volgens gebruiksaanwijzing, eventueel wat witte wijn in plaats van een even grote hoeveelheid water; 100 gram kleine, gekleurde schuimpjes, wat geslagen room met suiker en 50 gram dunne chocolaadjes.

En zo doe je het: Bereid de cigtroengeleipudding volgens de gebruiksaanwijzing op eht pakje. Vervang desgewenst een deel van eht water door witte wijn. LAat de gelei bekoelen en roer er zodra ze 'lobbig' gaat worden de kleine schuimpjes door. Vul met deze gelei een met koud water omgespoelde vorm. Zorg dat de gelei nog zo goed vloeibaar is dat ze alle giruen an de vorm goed vult, of neem er een gladden en rechte vorm voor.
Laat de pudding koud en stijf worden en stort hem daarna op een grote en platte schotel. Spuit van de stijfgeslagen room, met wat suiker gezoet, punten als de kraag van een clown rondom de pudding en steek er stukjes van de dunne chocolade-oublies in. De kleuren van de schuimpjes moeten goed te zien zijn en aardig afsteken tegen de gele gelei.


De laatste opmerking doet mij vermoeden dat ze de pudding zelf nooit heeft gemaakt. Want anders wéét je dat de kleuren goed te zien zijn. Maar ik ga het niet proberen. Het lijkt me vooral een kleurrijk maar weinig spannend recept. Gaat iemand dat wel doen? Dan wil ik het graag horen.
Leuk wel: chocolaadjes schreef je toen nog met een d. Wij doen chocolaatjes tegenwoordig met een t.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage