<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, maart 13, 2011

Vadouvan - vervolg


Gisteravond ging fase 2 van de grote Vadouvan-test in. Dit keer trokken we thee van een opgehoopte eetlepel vadouvan in een kommetje, waar kokend water bij ging. Rook naar een geurige bouillon, waarvan je zou zweren dat er vlees in zat. Er schuilt waarheid in de bewering dat veel specerijen het zelfde mondgevoel (en in dit geval ook neusgevoel) geven als vlees. We zullen het merken.

Spinazie, kikkererwten en vadouvan

We nemen ui, knoflook, krenten, amandelen, kikkererwten en een berg wilde spinazie.
De gesnipperde ui fruiten we in wat olie, we voegen de knoflook toe, roeren en doen er dan de krenten en amandelen bij. Laten die even meebakken. Dan gaat de vadouvanthee erbij en na goed roeren ook de kikkererwten. We laten de boel even op een zacht pitje pruttelen en roeren er dan snel de aan repen gescheurde spinazie bij. Scheppen het geheel goed om en dissen op. Voor de vleeseter in huis roosteren we er wat lamskoteletjes bij tot ze krokant zijn.

Bevalt het? Jazeker, het is geurig, smaakvol, met een nabrandend pepertje voor de gevoelige monden. En de weinigvleeseter in huis heeft helemaal geen trek in krokante koteletjes. Boft de carnivoor!

Labels:

2 reacties:

Anonymous Yvon zei...

Benieuwd naar die bouillon, spinazierecept klinkt goed! Dacht ik vadouvan te hebben, maar onvindbaar tussen de ras el hanout en sumak. Nog even halen dus.

14 maart 2011 om 11:57  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ik hoop dat je het in de toko kunt vinden. Als het niet lukt, stuur ik je wat per post!

14 maart 2011 om 15:36  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage