<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, april 20, 2011

Kerveltaart


Bloeiende kervel zie je haast nooit in de tuin. Je laat het gewoonweg niet zo ver komen. Als er voldoende fijne blaadjes aan het plantje zitten, gaat er subiet de schaar in. Ik beloofde een tweep nog om het recept voor kerveltaart met suiker en kaneel te geven. Gaan ook nog krentjes is. Het recept komt uit één van die 18e eeuwse kookschriftjes. Hier mijn hertaling:

Kerveltaart


Dit heb je nodig: handvol kervel, half pond krenten, 2 beschuiten, half pakje roomboter, theelepel kaneelpoeder, theelepel rietsuiker, 6 eieren. Desgewenst: hartige taartdeeg (uit de vriezer)

En zo doe je het: Snijd de kervel fijn, verkruimel de beschuiten, klop de eieren los met de kaneel en de suiker. Roer er de kervel en het beschuitkruim door.
Nu zijn er twee mogelijkheden: je bebotert een ronde schotel en stort de massa er in en zet die in de oven tot het ei gestold is.
Of: je smeert een springvorm in met boter, doet er hartige taartdeeg in, giet daar de kervel-ei-prut in en laat die gaar bakken in de oven. Duurt wat langer, oven mag wat warmer.

Ik prefereer de 'struif' vorm zonder het deeg. Ligt wat minder zwaar op de maag en de smaken van kervel, kaneel en krenten blijft beter overeind.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage